שמעון אלקבץ: “לא באנו רק לשרוד באנו לבנות עתיד, ועשינו קפיצת מדרגה אמיתית”

מאמן בית״ר יבנה מסכם עונה ראשונה מוצלחת בליגה א׳ דרום עם מקום 8 עד עצירת הליגה:“הבאנו קבוצה עם אופי וכדורגל איכותי ההחלטה לסיים את העונה לא על הדשא השאירה טעם מר”

  • על ידי: עידן לביא
  • 15-04-2026
  • 19:15

בית״ר יבנה יכולה להסתכל בגאווה על עונת הבכורה שלה בליגה א׳ דרום. עד לעצירת הליגה, הקבוצה של שמעון אלקבץ התבססה במרכז הטבלה, סיימה במקום ה-8 והייתה רחוקה נגיעה ממאבק על משחקי המבחן הישג מרשים לקבוצה בעונתה הראשונה ברמה הזו.

מאמן הקבוצה, שמעון אלקבץ, מסכם עונה עם הרבה נקודות אור, לצד תחושת החמצה מסוימת בעקבות סיום הליגה.

“העונה הסתיימה מוקדם מהמתוכנן, אבל עדיין אפשר לראות באופן בולט את מה שעשתה בית״ר יבנה השנה,” מספר אלקבץ.

לדבריו, הבסיס להצלחה הגיע מהיציבות שמסביב:

“ההנהלה העניקה שקט וגיבוי, השחקנים שאפו למצוינות וזה הביא לקפיצת מדרגה שהיא תוצאה של עקביות ואמונה בדרך שלנו.”

בית״ר יבנה לא רק שרדה בליגה היא הציגה כדורגל חיובי והראתה אופי לאורך כל העונה:

“הבאנו לליגה א׳ קבוצה עם אופי, ששיחקה כדורגל איכותי, ויצרנו בסיס להמשך הדרך.”

המאמן מדגיש כי המטרות היו רחבות יותר מהישרדות בלבד:

“המטרה שלנו לא הייתה רק לשרוד ולהשתלב בליגה א׳, אלא לעבור בהצלחה את העונה הראשונה ולהכין את המועדון להתמודדות בדרגים גבוהים יותר בעתיד ואני שמח שעשינו את זה.”

יחד עם זאת, תחושת פספוס נשארה:

“התמודדנו על המקום במשחקי המבחן לליגה הלאומית, שבסוף לא התקיימו בגלל ההחלטה האומללה לסגור את העונה על שולחן הדיונים ולא על כר הדשא.”

למרות הסיום הלא שגרתי, בבית״ר יבנה יכולים להיות מרוצים מהדרך. עם יציבות מקצועית, זהות ברורה ובסיס חזק לעתיד נראה שהמועדון כבר מכוון גבוה יותר לעונות הבאות. 

צילום: אריאל נבט. @shuttersportby_an. שמעון אלקבץ יכול להיות מרוצה מהעונה של הקבוצה שלו

הוסף תגובה
תגובות